-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce20
-
Celkový čas50 minut
Nejlepší české buchty (babiččiny)
Nejlepší české buchty je kynutá nadýchaná pochoutka, kterou určitě každý znáte od své babičky. Nejen že skvěle chutná, ale také krásně provoní Váš dům. Náplň může být tvarohová, maková i povidlová. My vám nabízíme recept na makovou i tvarohovou.
Suroviny na těsto na nejlepší české buchty
- 500 g polohrubé mouky
- 30 g droždí
- 120 g másla
- 250 ml mléka
- 80 g cukru
- 2 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- tuk/olej na vymazání pekáče
Suroviny na makovou náplň do buchet
- 250 ml mléka
- 100 g mletého máku
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžíce hnědého rumu
Suroviny na tvarohovou náplň do buchet
- 1 kostka tvarohu
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink
- moučkový cukr dle chuti
- citronová kůra dle chuti
Vyzkoušejte také:
Directions
Začneme tím, ze si připravíme pekáč, ve kterém budeme buchty péct a celý pekáč vymažeme tukem. Necháme si pomalu rozpouštět máslo a začneme si připravovat těsto na buchty.
Vezmeme si velkou mísu a do ní přisypeme mouku. Do mouky uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek.
Potom do mouky přidáme vanilkový cukr, sůl, žloutky a rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 5 kousků. Každý kousek těsta rozmáčkneme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchty.
Dáváme vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu ještě potřeme ze shora i ze stran rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní.
Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a poté pečeme v předehřáté troubě na 220° asi 30 minut. Před dopečením opět potřeme buchty ze shora rozpuštěným máslem.
Conclusion
Hotové buchty necháme vystydnout, vyklopíme a nebo ponecháme v pekáči a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Nejlepší české buchty (babiččiny)
Follow The Directions
Začneme tím, ze si připravíme pekáč, ve kterém budeme buchty péct a celý pekáč vymažeme tukem. Necháme si pomalu rozpouštět máslo a začneme si připravovat těsto na buchty.
Vezmeme si velkou mísu a do ní přisypeme mouku. Do mouky uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek.
Potom do mouky přidáme vanilkový cukr, sůl, žloutky a rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 5 kousků. Každý kousek těsta rozmáčkneme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchty.
Dáváme vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu ještě potřeme ze shora i ze stran rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní.
Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a poté pečeme v předehřáté troubě na 220° asi 30 minut. Před dopečením opět potřeme buchty ze shora rozpuštěným máslem.
Recipe Reviews